PATRICK CORILLON

Geboren te Knokke (BE) in 1959

 

Geboren te Knokke (BE) in 1959.
Hij woont en werkt tussen Parijs en Luik.
Zijn werk wordt getoond door de In Situ Galerie Fabienne Lerclerc in Parijs.
Hij studeerde aan het Institut des Hautes Études en Arts Plastiques in Parijs (1989-90).
Hij won de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst (Paleis voor Schone Kunsten in Brussel) in 1988 en de Prijs Pilar Juncosa en Sotheby's in Palma de Mallorca in 2012.

In 2010-2011 was hij gastprofessor aan de Fresnoy school.

Hij exposeerde op Documenta IX in 1992, op de Biënnale van Sao Paulo in 1994, van Lyon in 1995, van Sydney in 2002 en van Brussel in 2008, Nuit Blanche in 2013.

 

Zijn werk werd getoond in de Tate Gallery, het Royal College of Art in Londen, het Centre Georges Pompidou in Parijs, het Paleis voor Schone Kunsten in Brussel en Charleroi in België, het Gemeente Museum in Den Haag, Stichting De Appel in Amsterdam en Witte de Withstraat (Rotterdam) in Nederland, de Gulbenkian Stichting in Lissabon en het Grand Hornu Museum.

Naast In Situ, exposeerde hij ook in galerijen zoals Marconi (Milaan), Massimo Minini (Brescia), Albert Baronian (Brussel), Modulo (Lissabon), Produtzenten (Hamburg), Yvon Lambert (Parijs), Tania Rumpff (Haarlem).
Hij voerde openbare opdrachten uit voor: de Manufacture des Gobelins in Parijs, het Koninklijk Paleis van België, de tramlijnen in Parijs en Nantes, het Goldoni-plein in Parijs, het Brussels Parlement, het Ministerie van Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap, de Metro van Toulouse, de Sint-Waltrudiskerk in Bergen, het Theater van Luik, de steden Sittard, Maastricht en Amstelveen in Nederland, de Universiteit van Metz en het Théâtre des Abesses in Parijs.

Specifieke projecten realiseerde hij in opdracht van de Fondation Cartier, Nina Ricci, Kenzo, Novotel en Coca-Cola.

In Frankrijk maken zijn werken deel uit van openbare collecties van het Centre Pompidou, FNAC, Deposito-en consignatiekas, FRAC van de Pays de Loire, PACA, Bourgogne, Languedoc-Roussillon, Limousin, Elzas, Picardië.

Projecten rond werken uit particuliere of openbare collecties werden uitgevoerd voor de Galerie Yvon Lambert, het Nouveau Musée National de Monaco, het Centre Pompidou, Muzée van Oostende, het Musée d’Art moderne de la Ville de Paris, het Mudam in Luxemburg, de Lam in Villeneuve d'Asq.

Het muziektheaterproject “Oskar Serti” dat tezamen met het Klangforum van Wenen werd gemaakt, was te zien in het Konzerthaus van Wenen en de Philharmonic van Keulen en Luxemburg.

Hij verzorgde de scenografie van Maeterlincks Opera "De Blinden" (muziek van Daan Janssens), die in de Munt (Salle Malibran) in Brussel, deSingel in Antwerpen, het Concertgebouw in Brugge en de Vooruit in Gent werd opgevoerd.

Zijn levende kunst projecten "Les vies en soi" werden gepresenteerd in het Museum van Schone Kunsten in Genève, in het Centre Pompidou in Metz, in het Museum voor Moderne en Hedendaagse Kunst in Saint-Étienne, Straatsburg, Oostende, Luxemburg, in het Paleis voor Schone Kunsten (Bozar) in Brussel en ook in het Théâtre de la Bastille, in het Marionettentheater Le Mouffetard in Parijs, in het cultureel centrum La Ferme du Buisson, het Granit Theater in Belfort en La Filature in Mulhouse.

De bloemlezing Le voyage en Belgique werd uitgegeven bij La Collection Bouquins van Robert Laffont (2019) en de trilogie van Le diable abandonné bij Editions MeMo in Nantes (2007 tot 2009).
In 2007 sluit hij zich aan bij Le Corridor, een creatief huis in Luik waar levende kunst een plek  krijgt.